Hoppa till innehållet

Digitalt parkeringstillstånd gör det enklare

Huddinge Samhällsfastigheter har i samarbete med Mobility46 skapat en app som hanterar tillstånd för att parkera vid våra fastigheter.

parkeringsapp2.png
Det digitala parkeringstillståndet används enkelt via mobilen.

Det innebär att från och med höstterminens start den 19 augusti ska de kommunanställda som nyttjar Huddinge Samhällsfastigheters parkeringar ansöka om ett digitalt p-tillstånd istället för ett fysiskt kort.

– Det finns många fördelar med att digitalisera parkeringstillstånden, säger trädgårdschef Erik Sandin. Bland annat minimeras administrationen, övervakningen blir effektivare då det räcker att scanna registreringsskylten för att se om bilen är behörig och vi får bättre möjlighet att följa upp och ta fram statistik. 

– Men framför allt förenklar det för våra kunder, säger Erik Sandin. Eftersom parkeringstillstånden hanteras i en app med personligt bank-id blir det till exempel enkelt för användaren att avsluta sitt tillstånd eller flytta det till en ny bil. Det går heller inte att förfalska.

Det digitala p-tillståndet har en fast månadskostnad  och gäller vardagar klockan 06.00-20.00. För mer information och ansökan, se Huddinge kommuns intranät.

Publicerad:

Senast uppdaterad: