Hoppa till innehållet

Unga för orten erbjuder feriepraktik

2019-03-14
Ungdomar födda 2002-2003 som bor i Vårby, Skogås eller Flemingsberg och som vill bidra till att göra det egna området ännu trevligare tillsammans med andra ungdomar har nu möjlighet att söka feriepraktik via Unga för orten.

Unga för orten är en trygghetssatsning som genomförs i form av feriepraktik under sommaren i tre områden i Huddinge kommun. Feriepraktiken innebär bland annat att de ungdomar som blir antagna får arbeta med parkskötsel, enklare renovering, målning och att skapa trivsel i området. Äldre ungdomar ges även möjlighet att söka feriepraktik som teamledare. 

Det här är en satsning som vi är mycket stolta över

Therese Pettersson, arbetsledare trädgård på Huddinge Samhällsfastigheter

– Det här är en satsning som vi är mycket stolta över, säger Therese Pettersson, arbetsledare trädgård på Huddinge Samhällsfastigheter.

Therese kommer att ansvara för feriearbetarna i Skogås.

– Ungdomarna får värdefull arbetslivserfarenhet och gör samtidigt en insats för orten där de bor. Jag vet även från tidigare år att det ger oss möjlighet att som samhällsbyggande företag skapa fina relationer med ungdomarna. Vi jobbar mycket ute och stöter på ungdomarna igen när hösten och vintern kommer. Att då ha goda relationer betyder mycket, säger Therese Pettersson.

Unga för orten

Jobbet som feriepraktikant i Unga för orten innebär att, med fokus på första:

  • Rusta upp och modernisera i sitt område
  • Skapa trygghet i sitt område
  • Skapa jobb genom att själv arbeta för sitt område
  • Stärka demokratin i sitt område
  • Skapa och delta i kulturen och idrotten i sitt område

Återkommande trygghetssatsning

Unga för orten är en återkommande sommarsatsning som finansieras av föreningen Samverkan i Huddinge. Föreningen är ett trygghets- och brottsförebyggande samarbete mellan Huddinge Samhällsfastigheter, Huddinge kommun och andra fastighetsbolag.

Publicerad:

Senast uppdaterad: