Henrik Örneblad blir ny vd för Huddinge Samhällsfastigheter

2018-03-20
PRESSMEDDELANDE: Styrelsen för Huddinge Samhällsfastigheter AB har utsett Henrik Örneblad till ny vd. Henrik Örneblad har sedan den 9 oktober 2017 varit tillförordnad vd i bolaget och tillträder tjänsten som vd omgående.


Huddinge Samhällsfastigheter är ett nystartat bolag. Den 9 oktober 2017 delades Huge Fastigheter AB upp i två bolag, Huge Bostäder AB och Huddinge Samhällsfastigheter AB, efter ett beslut i kommunfullmäktige. Henrik Örneblad har i rollen som tillförordnad vd lett bolaget genom den omfattande fissionen.

– Jag är övertygad om att Henrik Örneblad med sitt tydliga ledarskap kommer att driva Huddinge Samhällsfastigheter framåt med samma engagemang och drivkraft som i sin tidigare roll som tillförordnad vd, säger Tomas Hansson (kd), ordförande i Huddinge Samhällsfastigheters styrelse.

–Huddinge Samhällsfastigheters uppdrag är att tillgodose kommunens behov av ändamålsenliga och kostnadseffektiva lokaler, och här är Henriks djupa kunskaper och långa erfarenhet av att äga, utveckla och bygga samhällsfastigheter mycket värdefull. Henrik är både visionär och en skicklig strateg och det tillsammans med hans erfarenhet av att verka i en politiskt styrd organisation ger oss goda möjligheter att tillsammans med Huddinge kommun skapa något riktigt bra för kommunens invånare.

Henrik Örneblad ser fram emot uppdraget.

– Vi har en spännande tid framför oss och det är otroligt inspirerande och utmanande att få vara med och utveckla bolaget i en kommun med så stark tillväxt som Huddinge. Huddinge Samhällsfastigheter är en viktig aktör när ökad befolkningsmängd kräver fler kommunala lokaler och kostnadseffektiv förvaltning.

Henrik Örneblad har 20 års erfarenhet av fastighetsbranschen. Han har varit affärsområdeschef på Huge Fastigheter sedan 2011 och medlem i ledningsgruppen sedan 2007.