Hoppa till innehållet

Dags att söka sommarjobb via Unga för orten

2023-02-27
Nu är ansökningsperioden igång för Unga för orten – en trygghetssatsning där ungdomar under sommaren arbetar med att fräscha upp och skapa trygghet i det egna bostadsområdet.

HUSF Unga Fo%22R Orten 7224
Måla och rusta upp är några av de arbetsuppgifter som förekommer under projektet Unga för orten.


Måla, plocka skräp, rensa ogräs och rusta upp – det är några av alla arbetsuppgifter som förekommer under projektet Unga för orten. Sommarjobben brukar vara mycket uppskattade av ungdomarna som deltar.  

– Man lär sig hur viktigt det är att ta hand om sin omgivning, jag vill ju inte kasta skräp på̊ marken om jag precis har städat gatan. Dessutom lär man känna massor med nya kompisar vilket är jättekul, säger en av sommarjobbarna från förra året.

Vem kan ansöka och hur gör du? 

För att kunna söka sommarjobben behöver du bo i Vårby, Skogås eller Flemingsberg och vara född 2006 eller 2007. Ansökningstiden pågår mellan 13 februari och 13 mars 2023. Du ansöker genom att klicka på länken nedan och fylla i dina uppgifter.

Sök sommarjobb i Unga för orten via Huddinge kommun

Arbetsuppgifter

Som sommarjobbare får du tillsammans med andra ungdomar arbeta med att skapa trivsel i området du bor i.

Arbetet sker utomhus och arbetsuppgifterna består till mestadels av trädgård- och fastighetsskötsel som till exempel:

  • rusta upp och modernisera ditt område
  • skapa trygghet genom att hålla området helt, rent och snyggt
  • rensa sly och ogräs
  • plocka skräp och städa
  • sanera klotter och måla
  • genomföra trygghetsenkäter och mycket mer

Som sommarjobbare arbetar du en period à 3 veckor, 6 timmar om dagen och sammanlagt 90 timmar. Du arbetar under ledning av kunnig personal som arbetar för fastighetsföretagen. Som feriepraktikant går det inte att byta den period man har valt. 

2022-07-21: Trygghetssatsning i Skogås ger unga arbetslivserfarenhet

Vad är Unga för orten?

Unga för orten är en sommartrygghetssatsning med fokus på att skapa finare och tryggare områden. Unga för orten sker varje sommar och går ut på att ungdomar arbetar med att fräscha upp, skapa trygghet i det egna bostadsområdet.

Föreningen Samverkan i Huddinge driver Unga för orten

Unga för orten drivs av föreningen Samverkan Huddinge, ett samverkansorgan mellan olika organisationer. Med finansiering och engagemang från Huddinge kommun och fastighetsföretagen Huddinge Samhällsfastigheter AB, Huge Bostäder AB, , Fastighets AB Balder, Hembla AB och Magnolia Bostäder ska Unga för Orten genomföras i Vårby, Flemingsberg och Skogås.

Läs mer om Samverkan i Huddinge

Har du frågor är du varmt välkommen att höra av dig till feriepraktik@huddinge.se

Publicerad:

Senast uppdaterad: