Hoppa till innehållet

Finalplats med två byggnader i Huddinges byggnadspris 2018

2018-08-28
En skola, en park, en rackethall och två bostadskvarter. Fem byggnader i Huddinge har nominerats som finalkandidater till Huddinges byggnadspris 2018 — två av dem ägs och förvaltas av Huddinge Samhällsfastigheter.

Glömstaskolan Skogås racketcenter

 

Foto: Maja Brand

Glömstaskolan och Skogås racketcenter kan bli Huddinges vackraste byggnad. Huddingeborna avgör vem som vinner. Huddinges byggnadspris delas ut till en ny byggnad, ombyggnad eller anläggning som bidrar till ett attraktivare Huddinge. Kravet är att byggnaden inte får vara äldre än fyra år. I mitten av oktober presenteras vinnaren.

Huddingeborna är stolta över sitt samhälle och det som byggs i kommunen.

Håkan Lindblom, chef fastighetsutveckling

Estetisk och arkitektonisk utformning väl värd att nomineras

– Det här är fantastiskt roligt, säger Håkan Lindblom, chef fastighetsutveckling. Vi är alltid stolta över våra nya byggnader. Det här visar att Huddingeborna känner samma sak, man är stolt över sitt samhälle och det som byggs i kommunen.

– Glömstaskolan och Skogås racketcenter är fysiska miljöer som genom sin estetiska och arkitektoniska utformning är väl värda sina nomineringar. Vi hoppas att många tar chansen och deltar i omröstningen!

Rösta på huddinge.se


Juryns motiveringar:

Glömstaskolan

"Den djupa byggnadskroppen får genom ljusgården ett behagligt dagsljus långt in i byggnaden. Den korridorslösa planlösningen ger en trygghet och överblickbarhet. Byggnaden ger ett glatt intryck med ljusa fasader och varierad fönstersättning. Skolgården är spännande och nivåskillnader har tagits tillvara för lek och rörelse. Gården ger möjlighet att delta men även att dra sig undan. Den stimulerar både till aktivitet och lärande. Glömstaskolan visar på en modern skolmiljö som anpassat sig till en nytänkande pedagogik och forskning kring barns behov."

Läs mer 

Skogås racketcenter 

"Den stora volymen är skickligt utnyttjad för dekorfigurerna vars skala ger ett lekfullt och kreativt uttryck. Den asymmetriska gallerdekorationen längs taket lättar upp den stora byggnadsvolymen. Entrén öppnar upp den slutna fasaden och ger ett välkomnande uttryck. Den stora uppglasningen ger också kontakt till, och skapar trygghet till park och parkering. Längs med rackethallens östra sida har fasaden utsmyckningar som bygger på temat ”savannen” vilket anspelar på temat för en intilliggande park med samma tema. Skogås racketcenter utgör en viktig mötesplats och spelar en central roll för orten. Genom att hallen är tillgänglig för kommunens verksamheter och för privata bokningar är hallen flitigt använd, både av vuxna och av barn. Det har blivit en byggnad förknippad med nöje för många Huddingebor."

Läs mer

 

Publicerad:

Senast uppdaterad: