Hoppa till innehållet

Ny sporthall i Huddinge

2019-09-02
Den 5 september inviger vi Glömstahallen, en nybyggd, fullstor sporthall för skolidrotten och föreningsidrotten i Huddinge. Samtidigt invigs även löparbanor och en spontanidrottsyta med fjärde generationens konstgräs.

glomstahallen_mikael jeppe_low.png
Foto: Mikael Jeppe

– Det känns mycket roligt att vi tillsammans med kommunen nu kan erbjuda en fullstor idrottshall i området. En rolig detalj till sammanhanget är att vi anlitat graffitikonstnärer för att smycka ut en stödmur vid sjuspelsplanen med ett motiv som baseras på Glömstaskolans elevers framtidsvisioner, säger Torbjörn Wallin, projektutvecklare på Huddinge Samhällsfastigheter.

glömstahallen3_low.jpg
Spontanidrottsytan är en 7-spelsplan som kommer vara öppen för alla.
glömstahallen2_low.jpg
Den fullstora hallen är 20 gånger 40 meter.

Efterlängtad av föreningslivet

Hallen är efterlängtad av föreningslivet i Huddinge, men även av Glömstaskolan, som nu äntligen får en fast punkt för sin idrottsundervisning.

– Området kring Glömsta och Vistaberg har länge saknat ett idrottscentrum så det känns väldigt bra att Glömstahallen nu är på plats, säger Bo Källström (L), ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

Spontanidrottsytan är en 7-spelsplan som kommer vara öppen för alla samt vara belyst fram till 22.00. En fullstor hall innebär att den är 20 gånger 40 meter. Den uppfyller därmed kraven för alla inomhusidrotter upp till seniornivå.

Miljöcertifierad

–Vi testar nu fjärde generationens konstgräs, vilket blir en klar vinst för miljön då gummigranulat inte behöver användas som fyllnadsmaterial, säger Linda Örneblad, chef för idrott och anläggning i Huddinge kommun.

En viktig samlingspunkt i hallen blir kaféet, som kommer kunna drivas av föreningarna själva i samband med cuper och andra evenemang.

Hallen är certifierad som miljöbyggnad silver totalt och med nivån guld för den låga energianvändningen.

Invigning

Torsdag 5 september kl.16.00 Bergavägen 1 i Huddinge

Huddinge Samhällsfastigheters ordförande Tomas Hansson (KD) inviger hallen tillsammans med Kultur- och fritidsnämndens ordförande Bo Källström (L). Det lokala föreningslivet kommer vara på plats och erbjuda prova på-aktiviteter. Alla besökare bjuds på fika. 

Publicerad:

Senast uppdaterad: