Alla inkommande telefonsamtal hanteras digitalt från och med onsdag den 10 februari 2021.

Alla inkommande telefonsamtal hanteras digitalt från och med onsdag den 10 februari 2021.

Här kan du läsa mer om hur vår AI-kundtjänst fungerar. Om du behöver komma i kontakt med oss och funktionerna i AI-kundtjänst av någon anledning inte fullföljs korrekt, kontakta din fastighetsvärd. Vi uppdaterar AI:t löpande och det blir mer intelligent allteftersom tiden går.

Hoppa till innehållet

Stensängsskolan byggs om

2020-11-11
På uppdrag av Huddinge kommun bygger Huddinge Samhällsfastigheter om Stensängsskolan i Stuvsta, för att skapa fler skolplatser. Projektet är en totalentreprenad i samverkan med NCC. Byggstart sker i januari 2021.

Illustration Stensängsskolan Webb (1)
Foto: Comarc

– Det känns verkligen roligt att vi nu är igång. Med den här om- och tillbyggnationen får Stensängsskolan, som byggdes 1944, plats för fler elever. Vi ser fram emot att i samverkan med NCC även anpassa skolans ytor, både inomhus och utomhus, för att möta dagens pedagogiska behov och nya framtida arbetssätt, säger Håkan Lindblom, chef fastighetsutveckling, Huddinge Samhällsfastigheter.

Fler skolplatser

Stensängsskolan i Stuvsta behöver renoveras för att leva upp till dagens krav på bland annat tillgänglighet och arbetsmiljö. Skolan är även i behov av fler skolplatser och behöver därför även byggas ut. Idag rymmer skolan cirka 180 elever, från förskoleklass till årskurs 5. När ombyggnaden är klar kommer det att finnas plats för cirka 240 elever.

Projektet omfattar en tillbyggnad om cirka 1 800 kvadratmeter samt ombyggnad av cirka 1 600 kvadratmeter. Skolan kommer att miljöklassas enligt Miljöbyggnad 3.0 Silver som ställer höga krav på till exempel låg energiförbrukning, god ventilation och bra materialval.

Totalentreprenad i samverkan med NCC

Som en av Sveriges främsta skolbyggare tar vi med oss en gedigen erfarenhet till detta projekt. Exempelvis kommer vår kunskap vad gäller smarta logistiklösningar komma väl till pass med tanke på att skolan ligger i ett villaområde med en större genomfartsled. Vi ser fram emot att, tillsammans med Huddinge Samhällsfastigheter, skapa en ny enhetlig skola för elever och skolpersonal, säger Matti Virkki, affärschef NCC Building Sweden.

Byggstart sker i januari 2021 och skolan beräknas vara färdigställd sommaren 2022. Under ombyggnationen kommer skolans verksamhet flytta till paviljonger.

Publicerad:

Senast uppdaterad: