Alla våra inkommande telefonsamtal hanteras digitalt från och med den 10/2!

Alla våra inkommande telefonsamtal hanteras digitalt från och med den 10/2!

Här kan du läsa mer om hur vår AI-kundtjänst fungerar. Om du behöver komma i kontakt med oss och funktionerna i AI-kundtjänst av någon anledning inte fullföljs korrekt, kontakta din fastighetsvärd. Vi uppdaterar AI:t löpande och det blir mer intelligent allteftersom tiden går.

Hoppa till innehållet

Personalförening

Huddinge Samhällsfastigheters personalförening är en ideell förening som bygger helt på medarbetarnas egna och frivilliga engagemang och initiativ.

975.jpg
Steps Forward hjälper utsatta barn i Kampala, Uganda. Just nu pågår bygge av ett rehabiliteringscenter och en skola.

Föreningen startade 2019 utifrån en önskan att tillsammans stötta ett behjärtansvärt projekt, gärna med någon typ av anknytning till utbildning och skola.

Personalföreningens representanter valde mellan flera hjälporganisationer men blev alla mycket berörda när de fick höra talas om Joanna Eliasson som offrat bekvämlighet, trygghet och status för att leva med gatubarn i Uganda. 

Steps Forward bygger skola i Uganda

– När vi fick höra om Joanna och hur hennes organisation Steps Forward hjälper utsatta barn i Kampala att gå i skola och få en utbildning var det ett engagemang vi kunde relatera till, säger Susanne Asterdahl på Huddinge Samhällsfastigheter. Vi ser detta som en del av att vara samhällsbyggare. En förlängd arm ut i vida världen. Att gå samman som kollegor och bidra till förändring även för barn som inte har samma förutsättningar som barnen i Huddinge känns väldigt fint.

Steps Forward bygger just nu ett rehabiliteringscenter och en skola. Målet är att så småningom vara självförsörjande. Huddinge Samhällsfastigheters personalförening har flera pågående initiativ för att samla in pengar till bygget. På kontoret samlas det bland annat pantburkar och säljs ägg från en av medarbetarnas egna hönsgård. 

Vi ser detta som en del av att vara samhällsbyggare. Att gå samman som kollegor och bidra till förändring känns väldigt fint.

Susanne Asterdahl

Aktuella initiativ till förmån för utsatta barn i Uganda:

Vill du bidra med pengar till en eller flera tegelstenar för Steps Forwards pågående skolbygge? 

50:-/tegelsten

Använd personalföreningens Swish- eller bankgironummer. Märk inbetalningen "Steps tegelsten". 

Swish: 1231416163
Bankgiro: 709-9716

Vad är Steps Forward?

Steps Forward startade 2014 på initiativ av Joanna Eliasson. Gatubarn och barn i slumområden växer upp i mycket tuffa livsförhållanden. Fattigdom och misär gör att barnen tvingas kämpa för att överleva från dag till dag. Vissa barn går runt hela dagarna för att försöka tigga mat eller för att hitta något bland soporna som går att sälja. Mat och andra primära behov blir det som driver dem. De har sällan framtidshopp eller möjlighet till utbildning.

Steps Forward är en utsträckt hand till dessa utsatta barn som behöver mat, omsorg, hem, utbildning och trygghet. Steps Forward vill vara säkra på att barnen får mat varje dag och att de har någonstans att bo. Att de får gå i skolan och får en utbildning. Att de får läkarvård och hjälp när det behövs. 

Läs mer om Steps Forward (extern länk)

Att se ett barns glädje när de för första gången får gå till skolan och sova i en säng är fantastiskt. Det är stort att få vara med och hjälpa dem att uppleva detta.

Joanna Eliasson, bor och jobbar i Uganda för att på plats hjälpa utsatta barn

Publicerad:

Senast uppdaterad: