Hoppa till innehållet

Kakor på husf.se

Vi använder cookies för att din upplevelse av vår webbplats ska bli så bra som möjligt. Genom att besöka webbplatsen godkänner du detta.

2022-06-09

Högmora har fått sin första förskola

Måndagen den 30 maj 2022 invigdes Högmora förskola. Förskolan har byggts av Huddinge Samhällsfastigheter på uppdrag av Huddinge kommun och är miljöklassad, naturnära och har åtta avdelningar.
testName

Bandet under invigningsceremonin klipptes med support av festlig musik från Bamse och glada tillrop från både barn och vuxna. Från vänster: Janette Örning Alm, Tomas Selin, Anette Johansson och Tomas Hansson.

Barn, pedagoger och vårdnadshavare bjöds på fika och korv med bröd. På plats fanns bland andra Tomas Selin (C), ordförande i förskolenämnden, Johan Skofteröd, utbildningsdirektör, Janette Örning Alm, rektor, Anette Johansson, enhetschef och Tomas Hansson (KD), styrelseordförande för Huddinge Samhällsfastigheter.

Invigningstalen uppskattades av både stora och små. Barnen lyssnade intresserat när Tomas Hansson berättade om spännande fisketurer i området som han varit på när han var en liten pojke.

Miljöcertifierad konceptförskola

HUSF Högmora LOW 2795
Ute på gården finns plats för lek och rörelse.
HUSF Högmora LOW 2733
I förskolans uterum vilar de minsta barnen. Rummet är inglasat med ventiler som släpper in den friska utomhusluften.

Högmora är ett område i Huddinge som utvecklas snabbt. Från att huvudsakligen bestått av fritidsbostäder har nu fullskaliga bostads- och attefallshus växt fram – och fler bostäder är på väg. Området har nu fått sin första förskola med plats för 160 barn fördelat på åtta avdelningar.

I förskolans uterum vilar de minsta barnen. Rummet är inglasat med ventiler som släpper in den friska utomhusluften.

– Högmora är ett område som vuxit fram över tid med många småhus och barnfamiljer. Därför känns det extra roligt att äntligen få inviga den här förskolan, så att föräldrarna och barnen får nära till förskolan och tillgång till moderna pedagogiska miljöer, säger Tomas Selin, ordförande i förskolenämnden.

Högmora förskola är en så kallad konceptförskola som Huddinge Samhällsfastigheter utvecklat.

– Förskolan har samma planlösning var den än byggs men fasad och utemiljö anpassas efter området och projektets förutsättningar. Genom att utgå från en genomtänkt standard när vi bygger nytt går det att korta tiden från start till mål utan att tumma på miljökrav och kvalitet. Det spar både tid och pengar samtidigt som miljökvaliteten upprätthålls, säger Tomas Hansson, styrelseordförande för Huddinge Samhällsfastigheter.

Förskolan är miljöklassad och certifieras enligt Miljöbyggnad silver, vilket innebär höga krav på bland annat energieffektivitet, god ventilation och bra materialval.


Se filmen från invigningen:

Publicerad:

Uppdaterad: