Hoppa till innehållet

Kakor på husf.se

Vi använder cookies för att din upplevelse av vår webbplats ska bli så bra som möjligt. Genom att besöka webbplatsen godkänner du detta.

2022-10-28

Vinnare av Årets Miljöbyggnad

Den 27 oktober gick 2022 års Sweden Green Building Awards av stapeln på Norra Latin i Stockholm. Aktörer och individer som på ett utmärkt sätt bidragit och inspirerat till ett hållbart samhällsbyggande, prisades inom åtta kategorier.
testName

Stensängsskolan utsedd till Årets Miljöbyggnad 2022. (Foto: SGBC)

Priserna delas ut årligen av Sweden Green Building Council (SGBC). Huddinge Samhällsfastigheter vinner Årets Miljöbyggnad med ombyggnadsprojektet Stensängsskolan i Huddinge.

På Stensängsskolan har Huddinge Samhällsfastigheter i samverkan med NCC genomfört en om- och tillbyggnation för att möta dagens pedagogiska behov och nya framtida arbetssätt. Genom att renovera, istället för att riva och bygga nytt har materialanvändning och därmed klimatpåverkan kunnat hållas nere.

Juryns motivering:

Ett föredömligt och spännande projekt som haft många utmaningar och gjort stora ansträngningar för att nå sin certifiering. Projektet visar på möjligheten att uppgradera i det befintliga beståndet och man har arbetat med ett tydligt fokus på cirkularitet och återbruk. I projektet har man på ett kreativt och innovativt sätt arbetat med kulturella ekosystemtjänster och dessutom avsevärt minskat energibehovet. Projektet visar exemplariskt hur ombyggnadsprojekt med miljöbyggnadscertifiering kan utföras.

(Film: NCC)

Läs mer om Stensängsskolan 

Publicerad:

Uppdaterad: