Hoppa till innehållet

Kakor på husf.se

Vi använder cookies för att din upplevelse av vår webbplats ska bli så bra som möjligt. Genom att besöka webbplatsen godkänner du detta.

Med hållbarhet som grund

Vårt uppdrag är att äga, utveckla och förvalta samhällsfastigheter i Huddinge på ett effektivt och serviceinriktat sätt för att tillgodose kommunens behov av ändamålsenliga och kostnadseffektiva lokaler. För oss handlar det om att vara en ansvarsfull fastighetsägare, byggherre och arbetsgivare. Vi utgår från hållbarhet, både när det gäller miljö, ekonomi och sociala frågor.

Vi bryr oss om både människor, hus och miljö

Varje år gör vi en rad insatser för att bidra till ett mer hållbart samhälle. Vi jobbar med miljö- och energifrågor kopplade till våra lokaler och arbetar serviceinriktat för trygga och funktionella miljöer såväl inne som ute. Det här är våra fyra hållbarhetsmål:

Social hållbarhet


Ekologisk hållbarhet


Ekonomisk hållbarhet

 

 

 

På Huddinge samhällsfastigheter arbetar runt 140 personer i många olika professioner. Gemensamt  för oss är att vi bryr oss om både människor, hus och miljö. Vi vill skapa de bästa förutsättningarna för de olika verksamheter som bedrivs i våra fastigheter. Och vi vill att alla som vistas där ska trivas och ha det bra.

Vi förvaltar och utvecklar sunda miljöer, både inne och ute. Och vi ser till att skapa största möjliga nytta för varje satsad skattekrona. Totalt ingår det 150 fastigheter i vårt bestånd.

Flera av våra byggnader är miljöklassade. Vi har höga krav på energieffektivitet och hållbara material och vi satsar stort på solenergi med egna solcellsanläggningar på allt fler av våra fastigheter.

Vi tar också ett socialt ansvar, bland annat genom satsningen "Unga för orten", där ungdomar får sommarjobba med att rusta upp och skapa trygghet i det egna bostadsområdet.

Vårt hållbarhetsarbete har kopplats till Agenda 2030 för att tydliggöra hur vår verksamhet bidrar till de globala målens uppfyllelse. Du kan läsa mer i vår senaste hållbarhetsrapport.