Hoppa till innehållet

Kakor på husf.se

Vi använder cookies för att din upplevelse av vår webbplats ska bli så bra som möjligt. Genom att besöka webbplatsen godkänner du detta.

Social hållbarhet

Huddinge Samhällsfastigheter är en del av Samverkan i Huddinge, en förening med kommunen och andra fastighetsägare, där vi bland annat genomför feriepraktikprojektet Unga för orten. I Samverkan i Huddinge ingår även Business Improvement District (BID) för Flemingsberg. En annan aktivitet i vårt arbete för social hållbarhet är byggkollot Barnen bygger Huddinge.
HUSF UFO Skogås 220621 2048Px 9369
Luften dallrar över den nyröjda slänten i närheten av Skogås Racketcenter. Ungdomarna i klargröna tröjor och svarta byxor tar en kort paus i skuggan. Två personer sticker ut med sina röda tröjor och naturliga auktoritet. Cani Mahmuod och Junior Franck Amin är båda 23 år och har gjort feriepraktik som gruppledare för Unga för orten i Skogås under flera år.

Unga för orten

Unga för orten är en återkommande trygghetssatsning som genomförs i form av feriepraktik under sommaren i tre områden i Huddinge kommun. Huddinge Samhällsfastigheter ansvarar för Unga för orten i Skogås. Feriepraktiken innebär bland annat att de ungdomar som blir antagna får arbeta med parkskötsel, enklare renovering och målning för att skapa trivsel i området. Äldre ungdomar ges även möjlighet att söka feriepraktik som gruppledare. Unga för orten sysselsätter cirka 200 ungdomar under sommaren. Genom att göra fint i området där de bor gör ungdomarna en trygghetsinsats, samtidigt som de får värdefull arbetslivserfarenhet.

"Ett tryggare och bättre Huddinge för alla som bor eller vistas här". Det är grundtanken bakom föreningen Samverkan i Huddinge och Unga för orten.

Business Improvement District BID

I Samverkan i Huddinge ingår även Business Improvement District (BID) för Flemingsberg där Huddinge Samhällsfastigheter är aktivt. BID är en samverkan mellan olika fastighetsägare för att gemensamt, över fastighetsgränserna, jobba med trygghet och säkerhet. BID är uppdelat i tre olika delar: utemiljö, platsutveckling och social hållbarhet.

Adobestock 410870749 2

Barnen bygger Huddinge

Barnen bygger Huddinge vill uppmuntra och inspirera barns bygglädje och är ett samarbete mellan bygginspiratören Byggsandra och flera fastighetsbolag i kommunen. Under fyra dagar får barn i årskurs 2-4 lära sig mäta, såga, spika, skruva och måla tillsammans med Byggsandra, snickare och unga feriepraktikanter.

Fem mål med Unga för orten:

  • Rusta upp och modernisera i sitt område
  • Skapa trygghet i sitt område
  • Skapa jobb genom att själv arbeta för sitt område
  • Stärka demokratin i sitt område
  • Skapa och delta i kulturen och idrotten i sitt område

 

Publicerad:

Uppdaterad: