Hoppa till innehållet

Kakor på husf.se

Vi använder cookies för att din upplevelse av vår webbplats ska bli så bra som möjligt. Genom att besöka webbplatsen godkänner du detta.

2022-05-23

Festlig återinvigning av Tomtbergaskolan

Tisdagen den 17 maj 2022 återinvigdes Tomtbergaskolan i Huddinge som renoverats och fått en helt ny tillbyggnad. Alla skolans elever, vårdnadshavare och allmänheten välkomnades av artisten David Lindgren och Sandra ”byggsandra” Mobaraki. Det bjöds på korv med bröd, och besökare kunde även ta en rundtur i den nya delen av skolan.
testName

Johan Skofteröd, Cecilia Haraldsson, Tomas Hansson och Jelena Drenjanin klippte bandet med hjälp av två elever på skolan.

På plats fanns bland andra Jelena Drenjanin (M), ordförande i grundskolenämnden, Johan Skofteröd, utbildningsdirektör, Cecilia Haraldsson, rektor Tomtbergaskolan och Tomas Hansson (KD), styrelseordförande för Huddinge Samhällsfastigheter.

Entrén till skolan ligger precis mellan den gamla och den nya delen av Tomtbergaskolan. Elever, personal och besökare välkomnas in i en stor ljushall som är tre våningar hög. Illustratören Anna Höglund har målat sagofigurer som pryder räckena på alla planen. Skolan är byggd för att ha en bra ljudmiljö trots de stora luftiga ytorna.

HUSF Tomtbergskolan Återinvigning 220517 2048Px 0031
Den nya tillbyggnaden har byggts ihop med den befintliga skolbyggnaden.
HUSF Tomtbergskolan Återinvigning 220517 2048Px 0464
Anna Höglund har målat fantasifulla sagofigurer i den nya skolbyggnaden. Det tillför estetiska och kulturella värden.

 – Nu har vi en modern fin skola där vi kan vara kreativa, trivas, umgås och lära oss om många saker inför en ljus framtid, säger Jelena Drenjanin, ordförande i grundskolenämnden.

Miljöcertifierad

Huddinge Samhällsfastigheter har byggt till och utökat kapaciteten på Tomtbergaskolan med ytterligare cirka 400 elevplatser. Tomtbergaskolan kan nu ta emot totalt 840 elever. I samband med bygget förbättrades också tillgängligheten och utemiljöerna. Skolan är miljöklassad och certifieras enligt Miljöbyggnad silver, vilket innebär höga krav på bland annat energieffektivitet, god ventilation och bra materialval. Den befintliga skolbyggnaden och områdets kulturhistoriska värde har bevarats.

HUSF Tomtbergskolan Återinvigning 220517 2048Px 0517
I den stora ljusgården finns plats för stora tankar.

– Jag är jättenöjd med slutresultatet, det har varit riktigt roligt att bygga en så här fin skola, säger Tomas Hansson, styrelseordförande för Huddinge Samhällsfastigheter.

Tomtbergaskolan är en viktig satsning  för Huddinge kommun både när det gäller arbetet med byggandet, utökade skolplatser och för att skapa en bra skola.


Se filmen från invigningen av Tomtbergaskolan

Publicerad:

Uppdaterad: