Hoppa till innehållet

Kakor på husf.se

Vi använder cookies för att din upplevelse av vår webbplats ska bli så bra som möjligt. Genom att besöka webbplatsen godkänner du detta.

Visselblåsarfunktion

Vi vill göra det möjligt att tidigt fånga upp och agera på signaler om eventuella missförhållanden inom organisationen. För att säkerställa att alla, både medarbetare och externa intressenter, kan larma om oegentligheter och samtidigt känner sig trygga i att göra det, finns Huddinge Samhällsfastigheters visselblåsarsystem.

Vår förhoppning är att det alltid ska kännas naturligt att prata med oss direkt om man ser saker som inte borde förekomma, men även om man vill vara anonym så ska det vara möjligt att påtala problem. Därför erbjuder vi en visselblåsarkanal tillsammans med Lantero.

Kanalen är främst avsedd att fånga upp allvarliga avvikelser från lag, uppförandekod och liknande. Alla anmälningar kommer att behandlas, men om de bedöms ligga utanför systemets syfte kommer de inte att handläggas enligt systemets rutiner. Exempelvis allmänna synpunkter på ledarskap, lönesättning och rekrytering.

Vem ska kunna anmäla?

Alla, både i och utanför företaget, kan använda vår visselblåsarfunktion (medarbetare, hyresgäster, kommuninvånare, leverantörer och samarbetspartners).

Hur går det till?

För att göra en anmälan går du in på en extern webbplats och fyller i ett formulär med relevant information. Ärenden utreds av en särskilt utsedd förtroendegrupp alternativt av en extern och oberoende advokat. Återrapportering sker till ledningsgruppen inom Huddinge Samhällsfastigheter med förslag på åtgärd eller vidare hantering.

Om du är medarbetare rekommenderar vi dig  att använda en dator utanför Huddinge Samhällsfastigheters nätverk när du rapporterar, då webbtrafik från arbetsplatsen kan vara spårbar. Det garanterar din anonymitet.

Skicka en anmälan

Klicka på länken nedan som går till en extern webbplats dit anslutningen är krypterad. På den externa webbplatsen finns mer information.

Det är också möjligt att lämna en rapport per telefon, 020-899 433.

Till Huddinge Samhällsfastigheters visselblåsarfunktion

Om du har en QR-läsare i mobilen kan du skanna QR-koden nedan och komma direkt till rapporteringssidan. Se då till att mobilen inte är uppkopplad mot arbetsplatsens wifi.