Hoppa till innehållet

Kakor på husf.se

Vi använder cookies för att din upplevelse av vår webbplats ska bli så bra som möjligt. Genom att besöka webbplatsen godkänner du detta.

2022-10-28

Huddinge Samhällsfastigheter dubbelnominerat till Huddinges byggnadspris

Både om- och tillbyggnaden av Tomtbergaskolan och det kombinerade äldreboendet och förskolan i Snättringe nomineras till Huddinges byggnadspris.
testName

Nominerade till Huddinges byggnadspris: Om- och tillbyggnaden av Tomtbergaskolan och det kombinerade äldreboendet och förskolan i Snättringe.

– Jag känner mig stolt över att Huddinge Samhällsfastigheter har drivit två projekt hela vägen till Huddinges byggnadspris. Kanske extra stolt eftersom jag vet att vi håller den här nivån i många av våra projekt, säger Håkan Lindblom, chef för fastighetsutveckling på Huddinge Samhällsfastigheter.

 

Huddinges byggnadspris uppmärksammar estetiskt genomarbetade nybyggen i Huddinge, gärna med hållbarhet som tema. De nominerade projekten har utsetts av politiker som sitter i kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott.

Byggnadspriset går till en byggnad eller anläggning som förtjänar uppmärksamhet för sitt bidrag till ett växande, hållbart och vackert Huddinge. Fram till och med den 2 oktober har alla Huddingebor möjlighet att rösta på sin favorit av de fem nominerade byggnaderna.

Huddinge Samhällsfastigheter är nominerade med två projekt:

  • Tomtbergaskolan, om- och tillbyggnad, invigd i maj 2022. Arkitekt: HMXV Arkitekter och Witte Sundell.
  • Bildhuggaren, nyproduktion av kombinerat äldreboende och förskola i Snättringe, såld i oktober 2021. Arkitekt: Origo arkitekter. Entreprenör: Cobab.

– Det är kul att våra projekt uppmärksammas och det är många inblandade som ska ta åt sig äran, men kanske särskilt projektcheferna Per Dahlström och Anders Melin. Både Tomtbergaskolan och Bildhuggaren har utmärkt sig, både genom projektens storlek och deras komplexitet, säger Håkan Lindblom, chef för fastighetsutveckling på Huddinge Samhällsfastigheter.

Läs mer om projekten och motiveringarna, samt rösta på din favorit på Huddinges byggnadspris hemsida:

Tomtbergaskolan

Bildhuggaren

Rösta på din favorit här

Publicerad:

Uppdaterad: