Hoppa till innehållet

Kakor på husf.se

Vi använder cookies för att din upplevelse av vår webbplats ska bli så bra som möjligt. Genom att besöka webbplatsen godkänner du detta.

2024-03-27

Henrik Örneblad slutar som vd för Huddinge Samhällsfastigheter

Huddinge Samhällsfastigheters vd Henrik Örneblad har sagt upp sig och lämnar för ett nytt uppdrag på Alingsåshem. Efter sex år som vd för det kommunalägda bolaget Huddinge Samhällsfastigheter har Henrik Örneblad idag informerat bolagets styrelse att han kommer att lämna sitt uppdrag. Henrik arbetar kvar som vd i bolaget till och med augusti 2024 för att säkerställa en välordnad överlämning.
testName

Henrik Örneblad slutar som vd för Huddinge Samhällsfastigheter. Foto: Ola Jacobsen


Henrik Örneblad tillträdde som vd för Huddinge Samhällsfastigheter den 20 mars 2018. Samhällsutvecklingen har under de senaste åren gett ett ökat fokus på såväl frågor kring hållbarhet och cirkularitet, som digitalisering och energieffektivisering. Under Henriks ledning har verksamheten och organisationen utvecklats och drivits i linje för att möta behoven inom dessa områden.

– Jag har arbetat inom bolaget i över 20 år, varav de sista sex åren som vd. Det har varit fantastiska år och jag är väldigt imponerad av den enorma bredd och kompetens som finns inom Huddinge Samhällsfastigheter och kommunkoncernen. Uppdraget att äga, utveckla och förvalta samhällsfastigheter i Huddinge på ett serviceinriktat sätt för att tillgodose kommunens behov av ändamålsenliga och kostnadseffektiva lokaler har varit otroligt roligt och givande. Efter många  år i bolaget väljer jag nu att flytta hem till mina rötter igen, vilket är västkusten. Det har varit en förmån att få arbeta tillsammans med kommunen, hyresgäster och kollegor. Vi har byggt prisbelönta byggnader och tagit hand om det viktiga fastighetsbeståndet i Huddinge på ett sätt som jag är mycket stolt över, säger Henrik Örneblad.

Styrelsen tackar för viktiga satsningar

Lars Göran Sander 2048Px
Lars-Göran Sander, styrelseordförande för Huddinge Samhällsfastigheter

– Jag vill rikta mitt och styrelsens varma tack till Henrik för hans värdefulla arbete i bolaget som vd. Under Henriks ledning har Huddinge Samhällsfastigheter utvecklats mot ett ökat fokus på kundnytta och långsiktig hållbarhet med fantastiska medarbetare som genomfört många viktiga satsningar för bland annat energieffektivisering i vårt fastighetsbestånd och ökad kundnöjdhet. En fortsatt minskning av energianvändning är en av nycklarna i vårt arbete för långsiktig hållbarhet. Henrik lämnar efter sig ett bolag som utför sitt uppdrag leveranssäkert, kostnadseffektivt och i god linje med ägardirektiven. Jag vill tacka Henrik för allt han bidragit med, gratulera honom till ny tjänst och önska honom lycka till inför framtiden, säger Lars-Göran Sander, styrelseordförande för Huddinge Samhällsfastigheter.

Henrik Örneblad går vidare till positionen som vd för Allingåshem.

Styrelsen tillsammans med bolagets ägare Huddinge kommun har nu påbörjat processen med att rekrytera en efterträdare.

 

Publicerad:

Uppdaterad: