Omfattande snöfall påverkar snöröjningen
Våra lokaler ska vara en säker plats att vistas på året runt. Vintertid ansvarar vi för snöröjning och halkbekämpning.
Det har fallit stora mängder snö på kort tid i Huddinge.
– När det kommer mycket snö på en gång, som det gjort under natten och helgen, tar det längre tid än vanligt att snöröja. Men vi gör vårt yttersta för att få undan snön och skapa en trygg vintermiljö för både barn och äldre vid våra fastigheter. Tack för visad hänsyn och förståelse, säger Erik Sandin, trädgårdschef på Huddinge Samhällsfastigheter.
Frågor & svar
Vi maskinplogar våra skol- och förskolegårdar under natten mellan kl 24.00-06.30. På grund av säkerhetsrisken maskinplogar vi inte våra skol- och förskolegårdar dagtid.
När vi snöröjer blir det ofta stora snöhögar och snövallar, som vi försöker lägga på lämpliga platser. Normalt så blir inte högarna högre än två meter och lämnas då kvar för att smältas av vårsolen. Om en snöhög placerats på en olämplig plats, till exempel framför en utrymningsdörr, ska du genast anmäla ett serviceärende i vår kundportal.
När det snöar väntar våra snöröjare oftast med att sätta igång tills verksamheterna i våra lokaler har slutat för dagen. När vi måste snöröja under dagtid sker det under stor försiktighet och i samförstånd med verksamheterna. De som har snöjour hos oss följer väderleksrapporterna, så du behöver inte anmäla snöfall om inget akut händer under dagen.
Istappar är vackra men kan vara mycket farliga. Vi prioriterar alltid att åtgärda fara för person. Det betyder att vi börjar med att ta bort istappar ovanför gångstråk och entrér. Istappar ovanför till exempel buskage har en lägre prioritet.
Snöröjarna röjer bara körvägar fram till entrén och nödutgångar. Hela gårdsytan snöröjs normalt inte. Tänk på att även om det är snöröjt så är ytan inte helt snöfri. Men det ska vara plogat och sandat så att det är säkert att ta sig fram.