Hoppa till innehållet

Kakor på husf.se

Vi använder cookies för att din upplevelse av vår webbplats ska bli så bra som möjligt. Genom att besöka webbplatsen godkänner du detta.

2022-07-11

Stor kundundersökning klar: Nu ökar vi NKI från 63 till 69

Nu är årets kundundersökning avslutad och resultatet klart: Huddinge Samhällsfastigheter höjer ytterligare 6 enheter till ett NKI på 69. – Det är fantastiskt att vi har lyckats höja resultatet så här mycket igen. Det visar vilket kanonjobb alla inblandade gör för våra hyresgäster, säger Hanna Gregeby.
testName

Hanna Gregeby, biträdande förvaltningschef

För två år sedan tog Huddinge Samhällsfastigheter ett jättekliv när vi höjde Nöjd kundindex, NKI, från 54 (2018) till 63 (2020). Nu är årets undersökning avslutad och resultatet klart: Vi höjer ytterligare 6 enheter till ett NKI på 69.

På 10:e plats av 93 kommunala fastighetsbolag 

Undersökningen har genomförts under senvåren av Evimetrix på uppdrag av Huddinge Samhällsfastigheter. Syftet är att mäta hyresgästernas värderingar av sin fysiska miljö samt vår service. Undersökningen är genomförd tillsammans med flera andra kommuner från olika delar av landet. Det sammanvägda NKI-resultatet placerar Huddinge Samhällsfastigheter på 10:e plats av de 93 kommunala fastighetsbolag som genomfört undersökningen i år.

Vad är din analys till det starka resultatet?

– Det handlar om ett långsiktigt arbete inom flera områden som börjar ge resultat. Ett exempel är hur vi har lyft underhållsfrågan. Vi är långt ifrån klara, men den är uppe på bordet och vi har visat att vi jobbar med det på ett sätt som gör att hyresgästerna märker skillnad, säger Hanna Gregeby, biträdande förvaltningschef.

NKI-resultatet är en sammanvägning av hyresgästernas upplevelse av:

  • Skötsel och underhåll: 65 (63, 2020)
  • Kundvård och personlig service: 74 (72, 2020)
  • Kunddialog: 64 (59, 2020)
  • Felanmälan: 72 (74, 2020)

Vad ser du för utmaningar utifrån resultatet i undersökningen?

– Om man dyker ner lite så tyngs resultatet av svaga siffror både för vår digitala felanmälan och kundportalen. Det är glädjande att se hur det till stor del vägs upp av det fantastiska arbete som alla medarbetare gör i sina möten med hyresgästerna, säger Hanna Gregeby.

Publicerad:

Uppdaterad: