Hoppa till innehållet

Kakor på husf.se

Vi använder cookies för att din upplevelse av vår webbplats ska bli så bra som möjligt. Genom att besöka webbplatsen godkänner du detta.

AVLUTAT PROJEKT: OM- & TILLBYGGNAD

Sjötorpsskolan, Skogås

Vid Sjötorpsskolan i Skogås har vi byggt en ny tillbyggnad samt anpassat utemiljön för att möjliggöra för skolan att erbjuda skolgång från förskoleklass upp till årskurs 6. Skolan utökar därför sin verksamhet med ett mellanstadium, och erbjuder vid höstterminsstarten 2021 lokaler för totalt 400 elever samt 65 anställda.
testName

Sjötorpsskolan i augusti 2021. Foto: Ola Jacobsen/Huddinge Samhällsfastigheter. 

– I och med tillbyggnaden och den nya utemiljön är Sjötorpsskolan bättre rustad för att möta dagens pedagogiska behov och nya framtida arbetssätt, samt verksamhetens lokala behov, säger Christer Johansson, projektledare på Huddinge Samhällsfastigheter.

Tillbyggnaden ger skolan omkring 1 600 nya kvadratmeter, som bland annat innehåller NO- och musiksal som tidigare saknats på skolan, samt sex klassrum, arbetsrum, grupprum och utrymme för fritidsverksamhet.

Den tillfälliga byggnad som fanns på baksidan av skolan togs bort sommaren 2021 och är nu ersatt med den nya tillbyggnaden. Köket har under våren 2021 rustats upp och anpassats för skolans nya behov.

Kreativ och aktiv miljö

Skolgården har också anpassats för att på olika sätt erbjuda en kreativ och aktiv miljö för såväl lågstadieelever som för elever i mellanstadiet.

– I samband med tillbyggnaden har vi anpassat utemiljön och belysningen för att skapa en inspirerande och trygg skolgård, med ytor för både lugn och aktiv lek, rörelse och samspel, säger Christer Johansson, projektledare på Huddinge Samhällsfastigheter.

Sjötorpsskolan är från och med höstterminen 2021 en F-6-skola med plats för omkring 400 elever och 65 anställda.

Heving och Hägglund har varit generalentreprenör för tillbyggnaden och utemiljön.

  

Tidplan

Sommar 2019

  • Den tidigare paviljongen flyttades längre bort på skolgården för att ge plats åt tillbyggnaden

December 2019

  • Byggstart för tillbyggnaden

Maj 2021

  • Besiktning av tillbyggnaden och nya lekytor i utemiljön

Sommar 2021

  • Tog bort paviljonger och genomförde markarbeten där de stått för att färdigställa resten av skolgården

Höst 2021

  • Besiktning av den sista delen av skolgården

Publicerad:

Uppdaterad: